Закуска з баклажанів «Тещин язик»

Баклажани – дуже універсальний овоч, з якого роблять і ікру, і рулетики і консервацію. Але зараз ми зупинимося на оригінальній закусці “Тещин язик”, яка прикрасить будь-який святковий стіл і приємно здивує гостей своїм цікавим смаком і подачею.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
30 хвДрук
  • Готуємо всі інгредієнти: майонез, олію, спеції, овочі промиваємо і обсушуємо за допомогою паперових рушників.
  • Приступимо до готування: баклажан нарізаємо однаковими поздовжніми пластинами товщиною близько 5-6 міліметрів.
  • Овочеві пластини перекладаємо в глибоку тару і гарненько посипаємо сіллю – перемішуємо.
  • У сковороді з товстим дном розігріваємо рослинну олію і обсмажуємо скибочки до золотистої скоринки.
  • Після, обсмажуємо і з другої сторони. За необхідності підливаємо олію, так як баклажан її миттєво вбирає в себе.
  • Поки слайси обсмажуються-займемося томатами. Ріжемо на півкільця середньої товщини, приблизно по 4-5 міліметрів кожне.
  • Рум’яні баклажани акуратно перекладаємо на плоску тарілку і з одного боку промазуємо майонезом, зверху кладемо по одній скибочці помідорів, посипаємо меленим перцем.
  • Овочеві “смужки” складаємо навпіл і прикрашаємо свіжою петрушкою або будь-якою іншою зеленню, яка вам подобається.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Коментарів: 1
  1. Алла

    Так вот почему это блюдо называется тещин язык. Из-за помидорки… очень наглядно. Спасибо за рецепт, приготовлю обязательно. Смачного и вам.

Залишити відповідь