Баклажани – дуже універсальний овоч, з якого роблять і ікру, і рулетики і консервацію. Але зараз ми зупинимося на оригінальній закусці “Тещин язик”, яка прикрасить будь-який святковий стіл і приємно здивує гостей своїм цікавим смаком і подачею.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 1 шт.
- Помідор 2 шт.
- Майонез столовий молочний 2-3 ст. л.
- Петрушка за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія 4 ст. л.
Кроки
- Готуємо всі інгредієнти: майонез, олію, спеції, овочі промиваємо і обсушуємо за допомогою паперових рушників.
- Приступимо до готування: баклажан нарізаємо однаковими поздовжніми пластинами товщиною близько 5-6 міліметрів.
- Овочеві пластини перекладаємо в глибоку тару і гарненько посипаємо сіллю – перемішуємо.
- У сковороді з товстим дном розігріваємо рослинну олію і обсмажуємо скибочки до золотистої скоринки.
- Після, обсмажуємо і з другої сторони. За необхідності підливаємо олію, так як баклажан її миттєво вбирає в себе.
- Поки слайси обсмажуються-займемося томатами. Ріжемо на півкільця середньої товщини, приблизно по 4-5 міліметрів кожне.
- Рум’яні баклажани акуратно перекладаємо на плоску тарілку і з одного боку промазуємо майонезом, зверху кладемо по одній скибочці помідорів, посипаємо меленим перцем.
- Овочеві “смужки” складаємо навпіл і прикрашаємо свіжою петрушкою або будь-якою іншою зеленню, яка вам подобається.
Приємного апетиту!
Так вот почему это блюдо называется тещин язык. Из-за помидорки… очень наглядно. Спасибо за рецепт, приготовлю обязательно. Смачного и вам.