Рецепти закусок з баклажанів
Баклажан не тільки смачний, але і надзвичайно корисний. У ньому є практично всі вітаміни і необхідні для повноцінного раціону мікроелементи. Лікарі нерідко рекомендують його для профілактики серцево-судинних захворювань.
Які закуски приготувати з баклажанів
Часто його називають овочем довголіття. Може, невипадково він такий популярний в кухні кавказьких народів? Низька калорійність дозволяє включати баклажанні страви до складу дієтичних меню. Приготувати з синеньких – так їх зазвичай називають в південних регіонах – можна неймовірну кількість різноманітних страв. Переважно це гарячі або холодні закуски.
П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах:
- Баклажани.
- Помідори.
- Цибуля ріпчаста.
- Петрушка.
- Болгарський перець.
Рецепти закусок з баклажанів складно порахувати. Цей фіолетово-блискучий дар природи може служити основою для овочевої ікри, оригінальних рулетиків, заготовок на зиму. Кожна з цих страв може стати як прикрасою святкового столу, так і частиною повсякденного обіду. Баклажани добре поєднуються з горіхами, сиром, часником, помідорами, грибами. Бажано додавання гострих або пікантних спецій. Як соусів використовують майонез, оцтові або томатні заправки. Синенькі можна смажити, фарширувати, запікати і консервувати – кожен варіант приготування має право на існування. Цей овоч просто незрівнянний в будь-якому вигляді.