Гаряча закуска з баклажанів, запечених в духовці

Гаряча закуска з баклажанів, запечених в духовці

Закуска родом з Італії – запечені баклажани з молодим пармезаном і соковитими томатами. Приготувати таку страву можна в домашніх умовах без витрати безлічі зусиль і часу. Рецепт дуже простий, а смак і аромат ви запам’ятаєте надовго.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Чисті і сухі баклажани нарізаємо тонкими слайсами, а помідори подрібнюємо на невеликі кубики.
  • У глибоку тарілку засипаємо панірувальні сухарі і до них додаємо італійські трави, пармезан, сіль і перець – перемішуємо. В іншій ємності гарненько збиваємо два яйця.
  • Кожну скибочку баклажанів необхідно запанірувати, для цього нам необхідно: слайс відразу занурюємо в борошно, потім у збите яйце і потім в панірувальні сухарі. Таким чином, чинимо з усіма овочевими пластинками.
  • У сотейник або сковороду з високими бортами наливаємо велику кількість оливкової олії і Розжарюємо на великому вогні.
  • У гарячу олію викладаємо по кілька слайсів і обсмажуємо з двох сторін до коричнево-золотистого кольору. Готові скибочки перекладаємо на паперові рушники, які вберуть в себе надлишки олії.
  • Хрусткі смужки баклажанів викладаємо на деко (на відстані в кілька сантиметрів один від одного), змащуємо будь-яким гострим соусом. Зверху соусу посипаємо подрібненою або натертою моцарелою.
  • Далі, на моцарелу викладаємо листки свіжого базиліка (можна замінити сушеним) і кубики томатів. Зверху кладемо ще один слайс баклажанів і знову начинку-робимо три шари. Останній шар прикрашаємо невеликою кількістю натертого пармезану.
  • Закуску відправляємо в духову шафу і запікаємо 10 хвилин при температурі 180 градусів. Перед подачею прикрашаємо подрібненим базиліком.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь