Закуска з баклажанів на святковий стіл «Павиний хвіст»

Ефектна і оригінальна закуска, приготована з овочів, з легкістю може прикрасити стіл своєю незвичайною подачею. В даному рецепті можна використовувати будь-який сир, який ви любите, а майонез запросто замінюється натуральним йогуртом, в разі, якщо ви дотримуєтеся правильного харчування.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
40 хвДрук
  • Основу нашого блюда – баклажани, нарізаємо навскоси кружками, солимо і прибираємо в сторону на 10-15 хвилин.
  • Після того, як кругляши віддадуть свій сік – промочуємо серветкою, видаляючи непотрібну вологу, і обсмажуємо на рослинній олії до золотистого кольору. Гарячі баклажани викладаємо на паперовий рушник і даємо трохи часу охолонути.
  • У глибокій піалі з’єднуємо натертий сир, подрібнений або пропущений через давилку часник і дві столові ложки майонезу.
  • Сирну масу гарненько перемішуємо і за смаком додаємо сіль.
  • Огірки і томати так само, як і баклажани нарізаємо кільцями (якщо плоди невеликі) або півкільцями (якщо овочі дрібні).
  • Приступаємо до складання закуски: на плоске блюдо викладаємо обсмажені баклажани, на них трохи начинки з сиру і часнику, потім томати і огірки.
  • Поверх прикрашаємо розрізаними навпіл оливками або маслинами.
  • Перед подачею посипаємо свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь