Холодна закуска з баклажанів з помідорами і часником

акуска з баклажанів з помідорами і часником

Класична грузинська закуска, на приготування якої піде не більше півгодини, проте результатом ви точно будете задоволені! Баклажани і помідори, болгарський перець, приправлені часником і кінзою – це безпрограшний варіант для шашликів, а також святкового столу.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
50 хвДрук
  • Готуємо всі інгредієнти: овочі ретельно промиваємо під струменем води і даємо трохи часу обсохнути.
  • Баклажани нарізаємо досить товстими кільцями, солимо і перчимо на свій смак.
  • Підсолені колечка обсмажуємо на рослинній або оливковій олії до утворення апетитної скоринки.
  • Солодкий болгарський перець ріжемо на довільні часточки або брусочки, а гострий перець на тонкі кружечки.
  • Нарізаний перець обсмажуємо на сильному вогні «дочірня», таким чином створюється ефект смаження на багатті.
  • Червону цибулю нарізаємо середніми пелюстками і приправляємо сіллю і меленим перцем.
  • З цибулею повторюємо ту ж процедуру, що і з перцем: обпалюємо на сильному вогні.
  • Соковиті томати нарізаємо товстими шайбами, гарненько солимо, перчимо і скроплюємо олією оливи.
  • Кружечки помідорів обсмажуємо на сильному вогні до випаровування надлишків соку.
  • Баклажани, перець, томати і цибулю викладаємо на паперові рушники і дозволяємо стекти зайвому жиру, а в цей час подрібнюємо кінзу, горіхи, зубчик часнику, чорнослив і зерна граната.
  • На плоскому блюді починаємо збирати закуску: шарами викладаємо овочі, присипаючи кожен наступний подрібненою зеленню, часником, гвоздикою, гранатом і чорносливом.
  • Коли всі овочі виявляться на блюді – закуска, яка зібрала в собі різноманіття смаків, готова.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь