Закуска з баклажанів з болгарським перцем і помідорами

Прекрасна закуска для літніх пікніків з шашликами – закуска, приготована з сезонних стиглих овочів. Готувати дане блюдо рекомендується саме з домашніх овочів, так як саме вони самі ароматні і соковиті, а саме натуральний сік і є головним плюсом цієї вкусняшки.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Першим кроком ретельно промиваємо всі овочі під струменем води і обсушуємо.
  • Баклажани нарізаємо досить товстими кільцями, близько 5-7 міліметрів завтовшки і посипаємо сіллю.
  • У сковороді розігріваємо трохи олії і з двох сторін обсмажуємо кільця фіолетового овоча до рум’яності і знімаємо на паперовий рушник, дозволяючи стекти надлишкам жиру.
  • Моркву натираємо на крупній тертці або подрібнюємо на дрібну соломку, помідори, болгарський перець і ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими кубиками, а часник пропускаємо через прес.
  • На рослинній олії обсмажуємо цибулю і часник до прозорості.
  • До цибулевої зажарки додаємо моркву і готуємо близько 7 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи.
  • Також на сковороду додаємо кубики перцю і помідорів – солимо і перчимо на свій смак, смажимо приблизно 10 хвилин.
  • На велике плоске блюдо викладаємо листя салату, поверх кружечки обсмаженого баклажана. На кожен кругляшок викладаємо по одній столовій ложці овочів і все щедро посипаємо натертим сиром.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Коментарів: 1
  1. Ирина

    Вы описали вкусную закуску. Все овощи в ней я люблю. Спасибо за рецепт.

Залишити відповідь