Желе з лохини на зиму

Желе з лохини на зиму – це солодкий ароматний та корисний конфітюр домашнього приготування. Має приємний насичений смак із легкою цитрусовою кислинкою. Залізоподібна консистенція виходить однорідною без грудочок.

Порада з інгредієнтів: 

Щоб приготувати ягідне варення-желе ще кориснішим, можна замінити цукор медом.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
45 хвДрук
  • Готуємо потрібні інгредієнти.
  • Перебираємо лохину і промиваємо. На тертці натираємо лимонну цедру. Лимон ріжемо навпіл і видавлюємо сік. Банки стерилізуємо, кришки кип’ятимо.
  • Ягоди лохини поміщаємо в каструлю. Додаємо воду та доводимо на невеликому вогні до кипіння. Після цього варимо протягом 10 хвилин. Частину готового ягідного відвару (1 склянку) відливаємо в окрему ємність для подальшого приготування желе.
  • Після остигання ягід перетираємо їх через сито.
  • Викладаємо протерту лохину назад у каструлю, кладемо цукор і лимонну цедру. Після закипання варимо протягом 5 хвилин. Желатин розчиняємо у ягідному відварі. Після чого додаємо разом із лимонним соком до ягідного варення. Перемішуємо. Перекладаємо гаряче варення желеподібне в стерильні банки і укупоруємо кришками. Зберігаємо в холодильнику або темному прохолодному місці.

Ягідне желе з цитрусовим ароматом чудово урізноманітнить ваш сніданок! Підійде як окремий десерт, так і як конфітюр до домашніх млинців.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь