Желе з лохини на зиму – це солодкий ароматний та корисний конфітюр домашнього приготування. Має приємний насичений смак із легкою цитрусовою кислинкою. Залізоподібна консистенція виходить однорідною без грудочок.
Порада з інгредієнтів:
Щоб приготувати ягідне варення-желе ще кориснішим, можна замінити цукор медом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Желатин швидкорозчинний 20 гр.
- Вода питна 200 мл.
- Цукор-пісок 360 гр.
- Лохина 260 гр.
- Лимон 1 шт.
Кроки
- Готуємо потрібні інгредієнти.
- Перебираємо лохину і промиваємо. На тертці натираємо лимонну цедру. Лимон ріжемо навпіл і видавлюємо сік. Банки стерилізуємо, кришки кип’ятимо.
- Ягоди лохини поміщаємо в каструлю. Додаємо воду та доводимо на невеликому вогні до кипіння. Після цього варимо протягом 10 хвилин. Частину готового ягідного відвару (1 склянку) відливаємо в окрему ємність для подальшого приготування желе.
- Після остигання ягід перетираємо їх через сито.
- Викладаємо протерту лохину назад у каструлю, кладемо цукор і лимонну цедру. Після закипання варимо протягом 5 хвилин. Желатин розчиняємо у ягідному відварі. Після чого додаємо разом із лимонним соком до ягідного варення. Перемішуємо. Перекладаємо гаряче варення желеподібне в стерильні банки і укупоруємо кришками. Зберігаємо в холодильнику або темному прохолодному місці.
Ягідне желе з цитрусовим ароматом чудово урізноманітнить ваш сніданок! Підійде як окремий десерт, так і як конфітюр до домашніх млинців.
Смачного!