Серед багатьох рецептів засолювання сала окремо виділяють «дамське» сало. Чи є авторами цього рецепту жінки – залишається питанням, але сало виходить надзвичайно ніжним (тане в роті) і ароматним, за що його люблять і жінки, і чоловіки. Для такого сала береться лише фільтрована вода. Свій «жіночий» смак сало набуває лише на 5–6 добу від часу засолювання.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сало свиняче 1.1 кг.
- Вода 1 л.
- Сіль 5 ст. л.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Часник 6 зубців
- Перець чорний горошок за смаком
- Перець білий горошок за смаком
- Лавровий лист 5 шт.
Кроки
- Готувати дамське сало в розсолі – найсмачніший рецепт просто! В окремий посуд наливаємо фільтровану воду, насипаємо цукор і сіль і кладемо подрібнене лаврове листя.
- Горошики перцю насипаємо цілими або подрібненими у ступі, так буде більше аромату перцю.
- Розсіл кип’ятимо 3-4 хвилини і потім охолоджуємо.
- Шматок вибраного для засолювання сала добре промиваємо холодною водою, пошкрябавши ножем шкірку, потім просушуємо серветками і нарізаємо на шматочки довільного розміру.
- Чистимо і будь-яким способом подрібнюємо зубки часнику.
- Кожен шматочок сала натираємо подрібненим часником і укладаємо в посуд для засолювання. Кладемо сало не надто щільно, щоб шматки добре просолилися.
- Потім заливаємо сало остудженим розсолом.
- Поверх його поміщаємо плоску тарілку та будь-який вантаж. Залишаємо сало в розсолі на добу при звичайній домашній температурі. Потім поміщаємо в холодильник чи інше холодне місце на 5 діб.
- Після цього «дамське» сало можна дегустувати. Дістаємо шматочки сала з розсолу, обсушуємо, загортаємо у фольгу та відправляємо у морозилку.
Смачних та вдалих заготовок!