Жіноче сало в розсолі – найсмачніший рецепт

Серед багатьох рецептів засолювання сала окремо виділяють «дамське» сало. Чи є авторами цього рецепту жінки – залишається питанням, але сало виходить надзвичайно ніжним (тане в роті) і ароматним, за що його люблять і жінки, і чоловіки. Для такого сала береться лише фільтрована вода. Свій «жіночий» смак сало набуває лише на 5–6 добу від часу засолювання.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
144 год 0 хвДрук
  • Готувати дамське сало в розсолі – найсмачніший рецепт просто! В окремий посуд наливаємо фільтровану воду, насипаємо цукор і сіль і кладемо подрібнене лаврове листя.
  • Горошики перцю насипаємо цілими або подрібненими у ступі, так буде більше аромату перцю.
  • Розсіл кип’ятимо 3-4 хвилини і потім охолоджуємо.
  • Шматок вибраного для засолювання сала добре промиваємо холодною водою, пошкрябавши ножем шкірку, потім просушуємо серветками і нарізаємо на шматочки довільного розміру.
  • Чистимо і будь-яким способом подрібнюємо зубки часнику.
  • Кожен шматочок сала натираємо подрібненим часником і укладаємо в посуд для засолювання. Кладемо сало не надто щільно, щоб шматки добре просолилися.
  • Потім заливаємо сало остудженим розсолом.
  • Поверх його поміщаємо плоску тарілку та будь-який вантаж. Залишаємо сало в розсолі на добу при звичайній домашній температурі. Потім поміщаємо в холодильник чи інше холодне місце на 5 діб.
  • Після цього «дамське» сало можна дегустувати. Дістаємо шматочки сала з розсолу, обсушуємо, загортаємо у фольгу та відправляємо у морозилку.

Смачних та вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь