Житній хліб у домашніх умовах в духовці

Житній хліб у домашніх умовах у духовці – випічка, яка може бути реалізована не лише досвідченими кулінарами. Виріб, приготовлений на кефірі, заощадить час, на відміну від попереднього варіанту. Пористий хліб з насінням підкорить любителів з першого укусу.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Збираємо продукти. Включаємо духову шафу для розігріву, виставивши 220 ° С на температурному перемикачі.
  • У мисці поєднуємо кефір (з вмістом жиру від 2,5%) та цукровим піском. Присмачивши олією і посоливши, збовтуємо.
  • Підсушуємо насіння на сухій сковорідці. Засипаємо до рідкої субстанції.
  • Змішуємо житнє борошно з питною содою. Соду допускається замінити розпушувачем.
  • Отриману суміш пропускаємо через сито до рідкої суміші.
  • Перемішуємо ложкою.
  • Порційно сиплемо просіяне пшеничне борошно.
  • Продовжуємо розмішувати лопаткою чи ложкою.
  • Вимішуємо тісто вручну, поки воно легко не відставатиме від рук. Якщо є час, ком накриваємо плівкою і даємо відпочити.
  • Припорошивши лист борошном, з тіста формуємо буханець. Присипаємо борошном зверху. Надрізаємо неглибоко і посипаємо насінням. Відправляємо випікатись на 45 хвилин. зменшивши температуру до 200°С. Через півгодини протикаємо виріб шпажкою і при необхідності допікаємо.
  • Відкривши дверцята, за допомогою прихваток виймаємо лист. Спечений хліб переміщуємо та охолоджуємо на ґратах. Потім розрізаємо охолоджений виріб на шматки.

Дегустуємо, запиваючи молоком або кефіром. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь