Сказати, чим зимовий салат з куркою відрізняється від літнього? По-перше, він набагато ситніше за рахунок калорійності інгредієнтів. А ще, як правило, до такої закуски в якості соусу додають майонез. Особисто я готую останній самостійно. Тоді про фігуру і переживати нічого.
Зимовий салат з куркою “Жозефіна” – моя улюблена закуска такого типу. У нас в родині за популярністю вона обійшла навіть олів’є і крабовий. А все через незвичайне поєднання продуктів. Як каже мій чоловік: “дві ложки собі насипав і вже наївся”. Стверджую сміливо, двома ложками тут не обійтися!
- Курячі стегена 1 шт.
- Печериці свіжі 250 гр.
- Цибуля зелена 1 пуч.
- Перець чорний мелений за смаком
- Майонез столовий молочний за смаком
- Твердий сир 80 гр.
- Помідор 1 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сіль 1 щіп.
- Курячий окіст відваріть в підсоленій воді до готовності. Дайте йому охолонути. Відокремте від кістки м’ясо і наріжте його кубиками. Дрібні гриби промийте і просушіть.
- Обсмажте печериці на сковороді. Твердий сир і помідор наріжте кубиками. Яйця зваріть круто, остудіть і так само подрібніть.
- Зелену цибулю просто порубати. Всі підготовлені інгредієнти змішайте в глибокій салатниці. Додайте ложку-дві майонезу, посоліть і поперчіть масу. Перемішайте.
- Перед подачею відправте салат в холодильник на годину. Так він гарненько просочиться і охолоне. Далі пересипте закуску в кілька піалок і подавайте до столу.
Такий зимовий салат з куркою, що забавно, починаю готувати ще восени. Адже з середини жовтня в моїй родині починається сезон днів народження. Намагаюся на кожне наступне свято придумати оригінальне меню, але салат «Жозефіна» завжди залишається в списку страв. Варто спробувати і вам!