Торт «Крейзі кейк»

торт Крейзі кейк

У народі цей простий торт називають «Крейзі кейк» (CRAZY CAKE). Рецепт потрапив до нас з Америки. Його придумали в період дефіциту, коли багато продуктів було дуже складно дістати. Доступність і відмінні смакові якості пирога зробили його популярним. Я пам’ятаю, як мама готувала його мені в дитинстві. Навіть через десятки років в нашій родині все так же люблять ніжний десерт.

«Божевільний пиріг» досить простий і швидкий в приготуванні. Як правило, всі інгредієнти є на кухні. А тепер рада для любителів експериментів. Повітряний шоколадний бісквіт, просочений легким заварним кремом, буде ще смачніше, якщо змочити його лікером. Тільки для дорослих!

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • У глибокій мисці змішайте 320 г борошна, 300 г цукру, какао і розпушувач. Злегка підігрійте 500 мл молока і влийте в суху суміш. Перемішайте до однорідності.
  • Змастіть форму для випічки вершковим маслом і злегка посипати борошном. Вилийте тісто у форму і випікайте 40 хвилин при 180 градусах. Готовність перевірте сірником.
  • Збийте яйце з цукром і борошном. Закип’ятіть молоко, що залишилося і тонкою цівкою влийте в отриману масу. Поставте крем на повільний вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Він повинен загуснути.
  • Готовий корж розріжте на 2-3 частини і змастіть теплим кремом. Можете прикрасити торт шоколадом або стружкою кокоса. Залиште на 1-2 години, щоб коржі просочилися.

Незважаючи на те, що в складі відсутнє масло, пиріг все одно шалено смачний. Я поливаю його зверху шоколадною глазур’ю. У такому вигляді десерт цілком може замінити святковий торт. Я вже оцінила всі його переваги. Спробуйте і ви!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь