Монастирська кухня — це окремий вид кулінарного мистецтва. Наприклад, чи знали ви, що солянку придумали в монастирі? Так-так. І готували її з двох видів риби: з осетра і щуки (або кіжуча). У наш час такі вишукування зустрічаються рідко, але кухня як і раніше смачна. Ось як готують монастирські котлети з риби в жіночої обителі.
Ви не знайдете в цьому рецепті дорогих інгредієнтів. Навпаки, для нього підійде абсолютно будь-яка риба: хоч морожена, хоч ні. Смак страви і пишність котлет залежать від самого способу приготування.
- Риба біла (філе) 1 кг.
- Сіль за смаком
- Хліб 200 г.
- Твердий сир 50 г.
- Молоко коров’яче за смаком
- Панірувальні сухарі 200 г.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Куряче яйце 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Рибу попередньо відваріть з лавровим листом і запашним перцем в підсоленій воді. Замочіть хліб у молоці.
- Потім подрібніть її в фарш за допомогою м’ясорубки або блендера.
- Додайте в нього яйця, сіль, перець, натертий сир. Перемішавши. Замочіть Хлібний м’якуш. Відіжміть його і додайте в рибний фарш.
- Лук прокрутіть через м’ясорубку або дрібно наріжте. Додайте в фарш і вимісіть його.
- Сформуйте котлетки, обваляйте їх в панірувальних сухарях і смажте з двох сторін до рум’яної скоринки.
І можна не хвилюватися, що котлети всередині не пропекуться. Оскільки риба вже готова, завдання лише в тому, щоб фарш скріпився. На добре розігрітій сковороді буде досить і пари хвилин з двох сторін. Швидка термічна обробка збереже котлетам соковитість і небувалу ніжність! Обов’язково поділіться цим рецептом з тими, хто любить рибні страви.