Монастирські котлети з риби

Монастирські котлети з риби

Монастирська кухня — це окремий вид кулінарного мистецтва. Наприклад, чи знали ви, що солянку придумали в монастирі? Так-так. І готували її з двох видів риби: з осетра і щуки (або кіжуча). У наш час такі вишукування зустрічаються рідко, але кухня як і раніше смачна. Ось як готують монастирські котлети з риби в жіночої обителі.

Ви не знайдете в цьому рецепті дорогих інгредієнтів. Навпаки, для нього підійде абсолютно будь-яка риба: хоч морожена, хоч ні. Смак страви і пишність котлет залежать від самого способу приготування.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
45 хвДрук
  • Рибу попередньо відваріть з лавровим листом і запашним перцем в підсоленій воді. Замочіть хліб у молоці.
  • Потім подрібніть її в фарш за допомогою м’ясорубки або блендера.
  • Додайте в нього яйця, сіль, перець, натертий сир. Перемішавши. Замочіть Хлібний м’якуш. Відіжміть його і додайте в рибний фарш.
  • Лук прокрутіть через м’ясорубку або дрібно наріжте. Додайте в фарш і вимісіть його.
  • Сформуйте котлетки, обваляйте їх в панірувальних сухарях і смажте з двох сторін до рум’яної скоринки.

І можна не хвилюватися, що котлети всередині не пропекуться. Оскільки риба вже готова, завдання лише в тому, щоб фарш скріпився. На добре розігрітій сковороді буде досить і пари хвилин з двох сторін. Швидка термічна обробка збереже котлетам соковитість і небувалу ніжність! Обов’язково поділіться цим рецептом з тими, хто любить рибні страви.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь