Ласунам начебто мене складно стежити за фігурою. Тільки сядеш на дієту, як чергове тістечко дивиться на тебе спокусливим поглядом. Ну як тут встоїш. Але я не звикла здаватися. І завжди шукаю альтернативні рішення. Тепер, коли чую звабливий поклик солоденького, готую цей торт в пляшці. У ньому тільки натуральні і корисні інгредієнти.
Крем-десерт не містить цукру і борошна, зате там багато горіхів і сухофруктів. А збита сирна основа робить торт легким і ніжним. Все, що від вас вимагається — скласти складові в пляшку і відправити в холодильник. Хіба може бути простіше?
- Кисломолочний сир 9% 350 г.
- Желатин 20 г.
- Мед квітковий 60 г.
- Волоський горіх 100 г.
- Фісташки 50 г.
- Журавлина в’ялена 100 г.
- Сметана 20% 100 г.
- Вода 100 мл.
- Ванільний екстракт 5 мл.
- Фундук 50 г.
- Курага 40 г.
- Фініки 100 г.
- У глибокій мисці змішайте сир, сметану, ванільний екстракт і мед. Збийте масу занурювальним блендером до однорідного стану. Додайте сушену журавлину, фундук і фісташки.
- Замочіть желатин в холодній воді за інструкцією, потім розпустіть на водяній бані або в мікрохвильовці. Влийте желатин тонким струменем в сирну масу, постійно її помішуючи.
- Подрібніть ножем курагу, фініки і волоські горіхи. Додайте їх до сирної маси і ретельно перемішайте. Візьміть чисту пластикову пляшку і відріжте горлечко. Перекладіть суміш в пляшку і накрийте фольгою.
- Приберіть пляшку в холодильник на 2-3 години. Потім акуратно розріжте ножицями з одного боку і витягніть десерт. Наріжте скибочками і подавайте.
Сирний десерт відмінно тримає форму. Тільки подивіться, як він ефектно виглядає в розрізі. Спробуйте додати трохи цукатів, шоколадної крихти або какао в сир. І ви отримаєте абсолютно новий, неповторний смак.