Сир в чистому вигляді не люблю, а ось випічку з нього обожнюю. Тісто виходить дуже ніжним і повітряним, неможливо відмовитися від шматочка-іншого. Тому кожні вихідні я готую сирний пиріг, який чекають всі домашні.
Якщо у вас вдома не знайшлося ванільного цукру, його можна замінити ваніліном. Досить буде порції на кінчику ножа. Зверніть увагу на якість інших інгредієнтів. Сир краще вибирати жирний, більше 9 %, а вершкове масло — не менше 80 %. Тоді пиріг з сиру вийде таким, як ви очікуєте.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кисломолочний сир 9% 500 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Молоко коров’яче ½ ч. л.
- Розпушувач 10 гр.
- Яєчний жовток 1 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Борошно пшеничне 350 гр.
- Ванільний цукор 1 ч. л.
Кроки
- За допомогою блендера змішайте сир, ванільний цукор, шматочки розм’якшеного вершкового масла, яйце і цукор. Просійте борошно з розпушувачем і замішайте гладке і м’яке тісто.
- Присипте борошном робочу поверхню і розкачайте тісто в тонкий пласт. Виріжте кола за допомогою форми або звичайної склянки.
- З кружечків складіть трояндочки. Для цього викладіть 4-5 кружечків в ряд один на інший, поверніть їх в рулет і розріжте навпіл.
- Застеліть форму для випікання пергаментом, викладіть трояндочки і змастіть їх сумішшю жовтка і молока. Випікайте при 180 °С близько 40 хвилин.
За бажанням пиріг з сирного тіста можна прикрасити цукровою пудрою. Подавайте випічку зі сметаною, морозивом, збитими вершками або просто так. Я люблю прямо руками відривати шматочки і вмочати в пломбір!