Тертий лимонний пиріг із сиром

Цей лимонний пиріг так сподобався всім домашнім, що я тепер готую його до чаю кожні вихідні! Ніжне тісто на масляній основі просто тане у роті. А пишна та соковита сирна начинка з цитрусовими нотками ідеально доповнює випічку. Начебто нічого складного, а результат чудовий!

Ванільно-цитрусовий аромат цього тертого пирога миттю розноситься по всій квартирі, закликаючи домашніх на кухню. Як складно дочекатися, поки випічка охолоне, щоб нарізати її та подати до чаю! Безперечно, десерт коштує кожної витраченої хвилини. До речі, готується пиріг з сиром швидко, тому що з тістом поратися не потрібно.

Як приготувати тертий лимонний пиріг з сиром в духовці

Замість вершкового масла для приготування тертого лимонного пирога можна використовувати маргарин або їхня суміш. Крім того, кількість цукру для тіста та начинки можна регулювати самостійно. Якщо ви ласун, вам буде достатньо зазначеного в інгредієнтах підсолоджувача.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
40 хвДрук
  • Змішайте борошно з розпушувачем, сіллю, 200 г цукру та 10 г ванільного цукру. Додайте вершкове масло і жовтки, замісіть тісто. Розділіть його на дві частини, кожну оберніть плівкою та заберіть у морозильну камеру на 30–40 хвилин.
  • Тим часом приготуйте начинку. Змішайте сир з 125 г цукру та ванільним цукром.
  • Особливо збийте білки в пишну масу. Поступово додавайте цукор, що залишився, і продовжуйте збивати.
  • Білкову масу вмішайте в сир. Наприкінці додайте сік та цедру лимона, манку. Добре перемішайте інгредієнти.
  • Застеліть форму для випікання пергаментом і натріть половину тіста, розподіліть рівномірно.
  • Зверху викладіть сирну начинку і посипте другою половиною тертого тіста. Випікайте 40 хвилин при 180 °С.

Обов’язково дочекайтеся, поки пиріг з сирною начинкою охолоне та врегулюється. Тільки після цього нарізайте випічку на порції, щоб начинка не потекла. Цей десерт прикрасить і буденний, і святковий стіл. Всі оцінять гарний зовнішній вигляд та дивовижний аромат виробу, його м’яку текстуру та незрівнянний смак!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь