Солоні опеньки —найсмачніший рецепт

Солоні опеньки —найсмачніший рецепт

Пропонуємо ще один рецепт приготування солоних опеньків на зиму. Запропонований спосіб підходить для засолювання різних грибів, але саме опеньки виходять найсмачнішими.

Кроки
2 год 40 хвДрук
  • Опеньки чистимо від бруду та іншого лісового сміття, засипаємо в каструлю з киплячою водою і протягом двох хвилин акуратно перемішуємо — так їх помиємо в окропі.
  • Потім воду зливаємо, добре промиваємо гриби і повертаємо в чисту каструлю. Вливаємо воду, але багато не наливаємо, буквально на 2 см вище грибів, так розсіл вийде з насиченим грибним смаком.
  • Ставимо грибочки на вогонь, як тільки вони закиплять, знімаємо піну, кладемо лавровий лист, запашний перець і гвоздику, всипаємо сіль і варимо протягом 40 хвилин.
  • В цей час шаткуємо півкільцями цибулю і на дрібній тертці подрібнюємо часник.
  • Цибулю кладемо на сито, солимо, перемішуємо і залишаємо на годину. За цей час з неї вийде вся зайва волога, цибуля стане смачною і хрусткою.
  • Зварені гриби охолоджуємо, а потім до них прямо в каструлю пересипаємо цибулю і додаємо часник, перемішуємо.
  • Потім опеньки розкладаємо по банках, але не до самого верху.
  • Зверху заливаємо нерафінованою олією, щільно закручуємо кришками і відправляємо в прохолодне місце.

При бажанні в гриби можна додати трохи оцту і цукру. Звичайно, це вже будуть не солоні, а мариновані опеньки, але грибочки виходять дуже смачними, та й зберігати їх можна до 3 місяців, тільки в цьому випадку банки потрібно буде простерилізувати.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь