Минтай — улюбленець багатьох кулінарів. Я обожнюю цю рибу не тільки через її демократичні ціни, але і маси корисних властивостей. А нещодавно список моїх чергових страв поповнила і ця ароматна запіканка з минтая, овочів і сиру.
Якщо потрібно приготувати щось швидке, смачне і недороге, це ситне блюдо в духовці завжди мене виручає. Риба виходить соковитою і буквально тане в роті. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти
Порції: –+
- Минтай 600 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Помідор 2 шт.
- Сіль за смаком
- Припава для риби 1 ч. л.
- Морква 1 шт.
- Твердий сир 70 гр.
- Кріп за смаком
Кроки
- Спершу відокремте філе минтая від кісток. Добре промийте рибу і обсушіть за допомогою паперових рушників. Наріжте минтай на порційні шматочки і добре натріть їх спеціями.
- Цибулю наріжте кубиками, помідори – тонкими півкільцями, а моркву натріть на тертці.
- Обсмажте цибулю до появи золотистого кольору і додайте в сковороду терту моркву. Смажте до напівготовності.
- Жароміцну форму злегка змастіть рослинною олією. Викладіть туди шматочки минтая.
- Зверху додайте зажарку з цибулі і моркви. Третім шаром викладіть півкільця помідора. Накрийте форму кришкою і відправте рибу готуватися в духовці приблизно 20 хвилин при 190 градусах. Потім зніміть кришку і продовжуйте готувати страву ще 10 хвилин.
- Натріть сир і посипте його на рибну запіканку. Поставте її в духовку ще на 2 хвилини. Страва готова! Прикрасьте готову запіканку рубаним кропом.
Таке ситне блюдо з риби не займе у вас багато часу, але порадує неймовірним смаком. Подавайте запіканку з минтая з гарніром на вибір, особливо добре поєднується з нею запечена картопля.