Запечена ціла картопля

У категорії гарнірів картопля майже не має собі рівних. Ситніше, ніж овочі, і яскравіше, ніж крупи, вона йде пліч-о-пліч зі святковими стравами. Її подають до дичини, риби, запеченої курки, в загальному, до всього, що можна поставити в центр столу. Якщо ви все ще просто смажите її або готуєте пюре, саме час дізнатися більше про запечену цілу картоплю.

І ні, ми не про те, що в мундирі! Безперечно, в такому вигляді бульби дуже смачні. Але ми знаємо ще більш оригінальний спосіб приготування. Секрет полягає в тому, щоб обов’язково зняти шкірку і попередньо відварити картоплю. Тільки тоді спеції як слід наситять її ароматом.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 5 хвДрук
  • Поставте воду закипати, а за цей час виберіть бульби середнього розміру, очистіть їх від шкірки і помийте.
  • Відваріть картоплю цілою в киплячій воді протягом 8 хвилин.
  • Тепер її потрібно підсушити: воду злийте, а саму картоплю прогрівайте в каструлі півхвилини на середньому вогні.
  • Перекладіть картоплю в форму, застелену фольгою і змащену маслом (2 ст.л.). Випікайте бульби 25 хвилин при 200 градусах.
  • За цей час приготуйте пряну суміш: збийте ложку масла з оцтом і прянощами. Часник можна розрізати на пластини або залишити цілими.
  • Картопля притисніть трохи, так щоб вона трохи сплющилася. Полийте її пряним маслом і випікайте ще 30 хвилин, періодично поливаючи олією з дна.

Приготована таким чином запечена картопля набуває ароматну золотисту скоринку. При цьому всередині стає повітряною і ніжною, як пюре. Такий гарнір буде виглядати гармонійно і за сімейною вечерею, і на святковому застіллі! Будьте впевнені: він миттєво заволодіє увагою гостей.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь