Болгарський Шопський салат

Болгарський Шопський салат

Подорожуючи по різних країнах, я не можу не звернути уваги на місцеву кухню. Щось подобається, щось ні, а деякі рецепти я привожу додому і готую регулярно. Одна з останніх моїх знахідок-Болгарський Шопський салат.

На перший погляд може здатися, що це проста закуска з суміші свіжих овочів. Але після першої ж проби ви зрозумієте, що смак незвичайний. Як цього домогтися? Із задоволенням розповідаю рецепт класичного шопського салату!

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
20 хвДрук
  • Промийте і очистіть болгарський перець, змастіть його 10 мл оливкової олії, помістіть у форму для випікання і відправте в духовку на 20 хвилин при 200 °С.
  • Після цього накрийте форму фольгою, дайте перцю охолонути. Очистіть його від шкірки і наріжте скибочками.
  • Цибулю наріжте півкільцями, а помідори — часточками. Очистіть огірки від шкірки і наріжте їх кільцями. Порубайте петрушку і натріть бринзу на крупній тертці.
  • Змішайте всі інгредієнти, заправте салат оливковою олією і оцтом. Посоліть, поперчіть і перемішайте.

Перед подачею прикрасьте порції болгарського салату маслинами, тертою бринзою і петрушкою. Так він буде виглядати ще ефектніше і апетитніше. Закуска не вимагає багато часу: зазвичай я встигну нарізати всі інгредієнти, поки запікається перчик. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь