Погодьтеся, в нашому регіоні такий сир, як бринза, сильно недооцінений. З нього рідко готують повноцінні страви. Найчастіше просто нарізають скибочками і подають в складі сирної тарілки. Якщо ви робите також, готуйтеся. Салат з бринзою «Зимовий день» переверне ваші уявлення про сирних стравах.
Мої родичі називають його сирної намазкою і викладають на шматочки хліба. Мені таку картину спостерігати дивно, але господар — пан. Якщо їм так смачніше, то нема чого сперечатися. Проте салат з бринзою потрібно подавати в декількох окремих піалках. І ось чому!
- Перець болгарський 500 шр.
- Сир бринза (з овечого молока) 80 гр.
- Йогурт 200 гр.
- Паприка 10 гр.
- Оливки за смаком
- Огірок солоний 100 гр.
- Часник 2 зуб.
- Перець чорний мелений 10 гр.
- Сіль за смаком
- Різнокольоровий солодкий перець промийте, розріжте на половинки. Видаліть плодоніжки і насіння. Розмістіть перець на деку і відправте в духовку. Запікайте хвилин 40 при 200 градусах.
- Готові половинки перцю очистіть від шкірки. М’якоть наріжте дрібними кубиками, відкладіть в сторону. Таким же чином подрібніть великий солоний огірок.
- Готові половинки перцю очистіть від шкірки. М’якоть наріжте дрібними кубиками, відкладіть в сторону. Таким же чином подрібніть великий солоний огірок.
- Готову страву прикрасьте оливками або в’яленими томатами. Подавайте салат до столу охолодженим.
Такий незвичайний салат з бринзою готую не часто. Але найбільше він підходить до м’ясного столу. Наприклад, якщо ви плануєте пригощати гостей шашликом, без «зимового дня» під час трапези не обійтися. Сподобався рецепт? Чекаємо ваших відгуків!