З цим салатом у вас не виникне абсолютно ніяких складнощів. Все, що в нього входить — це одна морква і пара солоних огірків середнього розміру, трохи часнику за бажанням і заправка з майонезу або сметани за вашим вибором.
Ви можете взяти сиру або відварну моркву, огірки і все натерти на тертці, а потім змішати. Або приготувати трохи іншим способом, що зробить його ще смачніше. Такий салат з моркви з огірком навіть на бутерброд можна покласти і це буде божевільна смакота.
Вам буде цікаво: салати з болгарським перцем. Прості рецепти смачного салату на кожен день
- Морква 1 шт.
- Огірок солоний 2 шт.
- Часник 1 зуб.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Вимийте і очистіть сиру моркву. Потім натріть її на крупній тертці або спеціальній тертці для корейської моркви. Це вплине тільки на зовнішній вигляд страви.
- У огірків зріжте хвостики, якщо вони залишилися і так само натріть на крупній тертці. Тепер трохи відіжміть терті огірки, щоб позбутися від зайвого соку.
- На плиті розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії, а потім покладіть туди огірки. Трохи обсмажте їх щоб рідина випарувалася і огірки трохи поміняли колір.
- Після цього вийміть огірки і на тій ж олії обсмажте терту моркву доя м’якості, як ви зазвичай готуєте її для додавання в суп.
- Тепер в зручній мисці перемішайте моркву і огірки, видавіть туди зубчик часнику і заправте майонезом або сметаною. Можна досолити або поперчити салат, щовийшов, але перед цим обов’язково його спробуйте, адже огірки вже солоні і можливо сіль більше не знадобиться.
Салат готовий і можна подавати його до обіду, а можна прибрати в холодильник і діставати від туди в міру необхідності, щоб намазати на скибочку свіжого хліба для легкого перекусу.