Компот з ягід чорної смородини та малини

Компот з ягід чорної смородини та малини

Дуже смачний компот, де разом з малиною додається чорна смородина. Вона солодша, ніж червона, і неймовірно смачно пахне. У такого напою смак більш яскравий, а аромат тонкий і, в той же час, насичений. Додатково можна додати пару листочків смородини, щоб запах був ще більш явним.

Обов’язково беріть щільні стиглі ягоди – вони дадуть максимум смаку і не розваляться. Якщо малина зі свого городу, і ви її нічим не обробляли, її можна навіть не промивати. Кількість інгредієнтів вказано з розрахунку на трилітрову банку.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
40 хвДрук
  • Для початку потрібно перебрати ягоди. Видаліть хвостики, сміття та пошкоджені екземпляри.
  • Смородину і в разі потреби малину промийте прохолодною водою.
  • Простерилизуйте банку будь-яким зручним вам методом.
  • У ще гарячу банку покладіть спочатку смородину, на неї – малину.
  • У каструлю влийте воду. Коли вона почне кипіти, засипте цукор, розмішайте і уварюйте ще пару хвилин.
  • Залийте сиропом ягоди, закрийте кришкою.
  • Помістіть банку в каструлю, вистелену бавовняною серветкою. Налийте в цю каструлю води.
  • Поставте каструлю з банкою на плиту. Коли вода почне кипіти, знизьте вогонь до середнього і стерилізуйте ще з чверть години.
  • Після цього обережно дістаньте банку і герметично закатайте кришку.
  • Переверніть баночку на кришку, тепло укутайте і залиште так на 10-12 годин.

Після цього можна розкрити банку з компотом і відправити в місце, де будете зберігати далі.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь