Дуже смачний компот, де разом з малиною додається чорна смородина. Вона солодша, ніж червона, і неймовірно смачно пахне. У такого напою смак більш яскравий, а аромат тонкий і, в той же час, насичений. Додатково можна додати пару листочків смородини, щоб запах був ще більш явним.
Обов’язково беріть щільні стиглі ягоди – вони дадуть максимум смаку і не розваляться. Якщо малина зі свого городу, і ви її нічим не обробляли, її можна навіть не промивати. Кількість інгредієнтів вказано з розрахунку на трилітрову банку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Малина 250 гр.
- Смородина чорна 250 гр.
- Цукор-пісок 250 гр.
- Лимонна кислота ½ ч. л.
- Вода 2.4 л.
Кроки
- Для початку потрібно перебрати ягоди. Видаліть хвостики, сміття та пошкоджені екземпляри.
- Смородину і в разі потреби малину промийте прохолодною водою.
- Простерилизуйте банку будь-яким зручним вам методом.
- У ще гарячу банку покладіть спочатку смородину, на неї – малину.
- У каструлю влийте воду. Коли вона почне кипіти, засипте цукор, розмішайте і уварюйте ще пару хвилин.
- Залийте сиропом ягоди, закрийте кришкою.
- Помістіть банку в каструлю, вистелену бавовняною серветкою. Налийте в цю каструлю води.
- Поставте каструлю з банкою на плиту. Коли вода почне кипіти, знизьте вогонь до середнього і стерилізуйте ще з чверть години.
- Після цього обережно дістаньте банку і герметично закатайте кришку.
- Переверніть баночку на кришку, тепло укутайте і залиште так на 10-12 годин.
Після цього можна розкрити банку з компотом і відправити в місце, де будете зберігати далі.