Це дуже простий рецепт тіста, в якому навіть немає дріжджів. Готується воно досить легко і швидко. При цьому пиріжки з вишнею виходять дуже повітряними, ніжними, з апетитною хрусткою скоринкою, м’якою внутрішньою частиною тіста і соковитою кисло-солодкою начинкою.
Додатково візьміть борошно для замісу тіста. Вишня в рецепті вказана вже без кісточок, і розморозити її краще заздалегідь. Не ліпіть відразу все пиріжки – краще сформуйте стільки, скільки поміститися на сковороді, так як вишня може потекти.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста
- Кефір 500 мл.
- Борошно пшеничне 800 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Сода 1 ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Для начинки
- Вишня 500 гр.
- Цукор-пісок за смаком
Кроки
- У глибоку миску налийте кефір кімнатної температури. Додайте соду і перемішайте.
- Потім додайте сіль і цукор і знову розмішайте. Вбийте яйця і перемішайте за допомогою віночка.
- Влийте рослинну олію. Розмішайте. Потім в кілька етапів просійте борошно, вимішуючи тісто.
- Замісіть щільне, але м’яке тісто руками – вимішувати потрібно хвилин 5. накрийте і залиште на півгодини.
- Вишню потрібно розморозити і дати стекти соку. Для цього потримайте її в ситі.
- Коли тісто постоїть, присипте стіл борошном, розділіть тісто навпіл. Одну частину приберіть назад в миску, накривши плівкою. З другої частини скачайте ковбаску.
- Ковбаску наріжте приблизно однаковими шматками.
- Візьміть шматочок і розкачайте його в коржик. На центр викладіть начинку, присипте цукром.
- Скріпіть кінці, переверніть пиріжок, поклавши вниз шовчиком. Злегка притисніть. Повторіть з усіма заготовками.
- У сковороду налийте рослинну олію і гарненько прогрійте.
- Викладіть в неї пиріжки і обсмажуйте до рум’яності з усіх боків на невеликому вогні.
- Готові пиріжки викладіть на паперові серветки, щоб дати надлишкам олії стекти.