Цей рецепт, навпаки, припаде до вподоби тим, хто любить варення ніжної однорідної консистенції. Ягоди смородини перебиваються блендером в однорідну масу, а потім уварюються з цукром. Тут не потрібно додавати воду: просто берете чорну смородину і цукор в рівних пропорціях і готуєте.
Варення вариться дуже швидко – буквально 10 хвилин після того, як воно закипить. Готові остиглі ласощі виходять дуже густими і однорідними, з яскравим вираженим ароматом і смаком. Це відмінний варіант для приготування тостів і бутербродів. Також його можна додавати в випічку або чай.
Інгредієнти
Порції: –+
- Смородина чорна 2 кг.
- Цукор-пісок 2 кг.
Кроки
- Смородину промийте прохолодною водичкою. Потім приберіть все сміття і погані ягідки, відріжте хвостики і плодоніжки.
- За допомогою блендера або м’ясорубки подрібніть чорну смородину і викладіть в каструлю, де будете готувати варення. Додайте цукор і ретельно перемішайте.
- Каструлю відправте на вогонь. Як тільки майбутнє варення закипить, уварюйте ще буквально 10 хвилинок, постійно розмішуючи.
- Розлийте гаряче варення по підготовленим заздалегідь стерильним банкам. Закрийте кришками.
Варення залиште в темному місці до повного охолодження. А потім відправте на тривале зберігання.