Цей класичний рецепт підійде всім, хто не хоче занадто довго возитися з приготуванням, а смачного варення хочеться. Готується воно настільки просто, що впорається навіть той, хто жодного разу цим не займався.
Вам знадобляться ягоди малини і цукор. Малину і цукор потрібно брати в рівних пропорціях. Тобто якщо у вас, наприклад, 3 кілограми ягід, то і цукру повинно бути 3 кілограми. В іншому випадку ласощі можуть вийти злегка кислуватими. Ідеально використовувати малину з власного городу – її навіть можна не мити, просто досить перебрати і очистити від сміття. Покупні ягоди все ж краще промити. Але робити це потрібно дуже акуратно, виклавши в посуд з уже налитої холодною водою і акуратно помішавши рукою.
- Викладіть малину в глибокий посуд (в якій в подальшому ви і будете варити варення) і засипте цукром. Залиште на столі при кімнатній температурі на ніч. Вранці повинен утворитися сік.
- Поставте каструлю з ягодами і цукром на самий мінімальний вогонь і чекайте повного розчинення цукру. В процесі можна кілька разів акуратно перемішати, але робити це потрібно якомога рідше, щоб ягоди залишилися цільними.
- Після того, як майбутнє варення закипить, варити потрібно не більше 7-10 хвилин. В процесі обов’язково знімайте пінку, що утворюється.
- По закінченню зазначеного часу зніміть варення з вогню і повністю остудіть. Коли воно повністю охолоне, знову поставте на вогонь, але в цей раз доводити до кипіння не потрібно – дочекайтеся самого початку процесу і зніміть з вогню.
- На завершення розлийте малинове варення по заздалегідь приготованим стерилізованим баночкам.