Огірки як бочкові на зиму

Наші куми стали власниками заміської ділянки ще в молодості. У спадок їм перейшла дача зі значною територією навколо. Там тобі і фруктовий сад, і город, і вулики, і бочка для засолювання огірків. Чоловік довго заздрив куму, що той може поласувати соліннями в будь-який момент. А потім я навчилася готувати огірки як бочкові.

Смак бочкових огірків важко з чимось переплутати, та й повторити його в домашніх умовах нелегко. Але з наступним рецептом мені це вдалося. Щоб приготувати огірки як бочкові, потрібно слідувати особливій технології. Для початку обзаведіться пластиковою пляшкою на 5 літрів.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
35 хвДрук
  • Огірки замочіть в холодній воді на 2 години. Тим часом зробіть ємність для засолу. Для цього відріжте верхівку у 5-літрової пластикової пляшки. Отриману ємність гарненько вимийте.
  • На дно пластикової ємності викласти листя смородини, кріп і часник, розрізаний навпіл. Далі приготуйте розсіл. Для цього розчиніть в холодній воді всю зазначену вище сіль.
  • Після закінчення часу злийте воду з огірків. Самі огірки викладіть в пластикову тару, залийте розсолом. Встановіть зверху гніт. Я використовувала блюдце, на яке ставила банку з томатною пастою.
  • Накрийте огірки з гнітом марлею або контейнером, щоб в розсіл не потрапляв пил і інше сміття. Саме пристосування помістіть на плоску тарілку. В процесі бродіння рідина може переливатися.
  • Залиште огірки в теплому місці на тиждень. Вони будуть пінитися і мутніти. Пінку намагайтеся знімати, як тільки вона з’явиться. При цьому кожен раз промивайте блюдце.
  • На 8-й день простерилизуйте банки. Я взяла одну на 2 літри і 1 на 1 літр. На дно викладіть по 2 листа смородини, по зубчику часнику і по гілочці кропу.
  • Банки заповніть огірками. Розсіл з осадом злийте в каструлю. Прокип’ятіть його, регулярно помішуючи. Через 10 хвилин залийте розсолом огірки в банках.
  • Закатати банки, а далі — за стандартною схемою. Переверніть їх догори дном і укутайте. Коли огірки охолонуть, зберігайте їх в підвалі або в холодильнику.

Відразу ж подавати до столу огірки як бочкові я не раджу. Їм потрібен як мінімум місяць в прохолодному місці, щоб гарненько прокваситися. За цей час вони придбають справжній вигляд: стануть кислими і хрусткими. А вам подобаються бочкові огірки? Як ви заготовлюєте цей овоч на зиму?

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь