Вельми просте в приготуванні варення, яке виходить в міру густим і дуже смачним. Всього 3 інгредієнта, один з яких це вода, і зовсім трошки вашого часу. Найскладніше в цьому рецепті – перебрати смородину. Все інше робиться вкрай легко.
Ідеальні пропорції цього варення – 1: 1. Але якщо вам здасться, що воно виходить кислуватим, можете збільшити кількість цукру. Ароматне, в міру солодке, з цільними ягідками – по консистенції воно чимось нагадує м’яке желе. Його можна їсти з чаєм, робити тости або додавати в десерти.
Інгредієнти
Порції: –+
- Смородина червона ½ кг.
- Цукор-пісок ½ кг.
- Вода ½ ст.
Кроки
- Смородину обполосніть в прохолодній воді, а потім переберіть – вам потрібно прибрати всі гілочки і сміття, а також пом’яті ягідки.
- Викладіть смородину в каструлю і залийте половиною склянки води. Надішліть на вогонь.
- Коли смородина закипить, в 3-4 заходи введіть цукор, постійно розмішуючи. Після кожного заходу трохи проварюйте, щоб варення починало кипіти. Не забувайте постійно розмішувати.
- Коли весь цукор буде введений, і варення в черговий раз закипить, прокип’ятіть його хвилинок 5. Обов’язково знімайте пінку в процесі.
- Якщо плануєте їсти варення відразу, просто перелийте його в чашечку і дайте охолонути.