Дуже смачне ароматне і неймовірно корисне варення. Ягоди тут не піддаються термічній обробці взагалі, а це означає, що в них залишається максимум вітамінів. Готуються такі ласощі досить довго за часом (якщо порівнювати минулі рецепти), але активна частина готування – мінімальна.
Вам знадобиться всього 2 інгредієнта – ягоди і цукор. Дуже важливо стежити, щоб весь цукор розчинився. Тоді варення буде особливо смачним і густим. Воно універсальне. Його можна пити з чаєм, додавати в випічку або використовувати в якості просочення до тортів – область застосування ласощів величезна.
- Смородина червона (порічки) 3 кг.
- Цукор-пісок 3 кг.
- Ягоди промийте, переберіть, викиньте сміття, гілочки і зіпсовані екземпляри.
- Перетріть смородину через м’ясорубку. Можна використовувати занурювальний блендер.
- Тепер до ягоди додайте цукор. Краще вводите його частинами, розмішуючи кожен раз до повного розчинення підсолоджувача. При цьому в кожен захід ви можете на деякий час залишати варення, щоб воно постояло.
- Вимийте і простерилізуйте баночки з кришками.
- Розлийте варення по банках, коли зрозумієте, що цукор повністю розчинився.
- Герметично закрийте кришками.
Як бачите, варення з червоної смородини готується досить просто. Спробуйте зробити ці ласощі, і ви скажете собі «спасибі» холодною зимою.