Гострі перчики пропонуємо порізати на невеликі частини, з’єднати з часником, цибулею, прянощами і замаринувати в оцтовому маринаді. Вийде відмінна добавка до м’ясних і овочевих страв для любителів гострого.
Інгредієнти
Порції: –+
- Перець гострий 4-5 шт.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль ½ ст. л.
- Перець духмяний горошком 4 шт.
- Лавровий лист 1-2 шт.
- Часник 3 зуб.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Орегано 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% ½ ст. л.
- Вода 1 ст. л.
Кроки
- Для приготування маринаду в сотейник вливаємо воду в зазначеній кількості. Додаємо сіль.
- Всипаємо цукровий пісок.
- Кладемо лаврове листя, горошини запашного перцю і сушений орегано. Доводимо про кипіння, варимо одну-дві хвилини при повільному кипінні. В кінці варіння вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити.
- Ретельно промиваємо перці, хвостики зрізаємо. Стручки ріжемо на колечка. Цибулю і часник очищаємо від лушпиння. Промиваємо, ріжемо на невеликі тонкі шматочки.
- У чисті стерильні банки укладаємо нарізані перці разом з часником і цибулею.
- Заливаємо їх гарячим маринадом. Закриваємо стерильною кришкою, даємо повністю охолонути.
- Через добу перець вже промаринуется і його можна вживати в їжу. Зберігаємо заготовку в холодильнику.
Приємного апетиту!