Консервована квасоля – дуже корисний продукт, який відмінно поєднується з м’ясом і рибою. Квасоля містить достатню кількість білка і здатна замінити м’ясні страви, що дуже зручно для веганів і вегетаріанців.
Інгредієнти
Порції: –+
- Квасоля червона 1 кг.
- Вода 3.5 л.
- Сіль 100 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Оцет столовий 9% 3 ч. л.
- Лист лавровий за смаком
- Гвоздика за смаком
- Перець запашний горошком за смаком
Кроки
- 1 кілограм квасолі спочатку слід промити, а потім перекласти в глибоку миску. Заливаємо її чистою водою і залишаємо на ніч, якщо квасоля тверда (якщо свіжа – на 2 години).
- Зливаємо рідину в раковину. Потім перекладаємо квасолю в каструлю і заливаємо новою порцією води (бажано очистити воду заздалегідь). Додаємо сіль, цукор, гвоздику, лавровий лист і перець. Ставимо каструлю на плиту.
- Чекаємо закипання маси (робимо великий вогонь). Потім зменшуємо вогонь і варимо квасолю, періодично помішуючи, пару годин. Вливаємо необхідну кількість оцту. Перемішуємо його з іншими інгредієнтами і через 2 хвилини вимикаємо плиту.
- Банки і кришки для консервації заздалегідь стерилізуємо. Попередньо їх слід оглянути, гарненько очистити содовим розчином і ретельно вимити, а потім відправити на термообробку.
- Викладаємо квасолю в готові банки і заливаємо її маринадом. Накриваємо горлечка тари кришками і закочуємо. Крутимо банки, щоб перевірити їх герметичність, а потім залишаємо під теплою ковдрою до повного охолодження. Ставити ємності потрібно дном вгору.
Пізніше переносимо банки в сухе прохолодне місце і розміщуємо їх в звичайному положенні (кришками вгору).