Овочеві страви в духовці готувати дуже просто. Найкраще взяти соковиті овочі: помідори, баклажани, кабачки, болгарський перець або інші на свій смак. Розкладіть овочі на деко, заправте сметаною і спеціями і запікайте в духовці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1 шт.
- Картопля 2-3 шт.
- Помідор 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сир 100 гр.
- Сметана 15% 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія
Кроки
- Овочі помийте і очистіть.
- Картоплю наріжте тонкими кружечками. Форму для запікання змастіть рослинною олією, викладіть картоплю, посоліть і приправте її за смаком.
- Кабачок наріжте часточками і викладіть поверх картоплі, також посоліть і приправте.
- Ріпчасту цибулю наріжте кільцями і покладіть поверх кабачка.
- Далі покладіть шар з помідорів, залийте заготовку сметаною і посипте тертим сиром.
- Закрийте форму кришкою і запікайте овочі в духовці при 200 градусах 40-60 хвилин.
Овочі, запечені в сметані – ідеальне блюдо для сімейної вечері.
Приємного апетиту!