Для приготування смачної і незвичайної вечері потрібно зовсім небагато: свинина, гарбуз і духова шафа. Помаранчевий овоч ідеально поєднується з м’ясом, доповнює і відтіняє його смак, але ні в якому разі не перебиває. До того ж, одночасне готування гарніру і основного блюда значно економить час, проведений на кухні.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свиняча шия 560 гр.
- Гарбуз 650 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Паприка червона ½ ч. л.
- Кумин ½ ч. л.
- Кардамон мелений ½ ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Олія оливкова 1 ст. л.
Кроки
- Займемося гарбузом: промиваємо, обсушуємо, знімаємо шкірку, виймаємо насіннєву частину і нарізаємо тонкими часточками.
- Свинину ріжемо на досить великі шматки, посипаємо спеціями і додаємо кілька ложок майонезу – все гарненько перемішуємо.
- До замаринованого м’яса додаємо одну цибулину, нарізану тонкими півкільцями – знову перемішуємо.
- Форму для запікання застилає фольгою і викладаємо шию з цибулею, а між м’ясними шматочками кладемо гарбузові скибочки, які необхідно скропити невеликою кількістю оливкової олії.
- Запікаємо в духовій шафі 30 хвилин при температурі 180 градусів (рекомендується скористатися режимом «конвекцію» і «Гриль»).
- Після виключення духовки – даємо страві настоятися ще близько 10 хвилин, і подаємо до столу з овочевим салатом.
Приємного апетиту!
Очень аппетитное блюдо. Надо срочно приготовить и попробовать.
Я вот тоже люблю с чем то мясным запекать тыкву. И еще к ней добавлять айву. Это очень вкусно.