Гарбуз можна приготувати в ніжному соусі, і тоді смак цього овоча відкриється по-новому. Добре відтіняє аромат гарбуза сметано-часниковий соус із зеленню. Його легко приготувати і здивувати тим самим своїх близьких оригінальним і корисним блюдом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 500 гр.
- Сметана 20% 200 гр.
- Часник 3 зуб.
- Зелень 1 пучок
- Паприка мелена за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- У глибокій мисці змішати сметану (краще взяти пожиріше для більшої користі і смаку) з невеликою кількістю солі, перцю, паприки, рубаним часником і зеленню. Соус ретельно перемішують і дають йому настоятися.
- Очищене від шкірки і насіння гарбуз нарізають кубиком або тонкими слайсами.
- У глибокій сковороді з розігрітою олією обсмажують шматочки гарбуза, щоб вони вкрилися рівномірною золотистою скоринкою.
- Заливають обсмажені скибочки овоча сметано-часниковим соусом, перемішують і готують кілька хвилин, потім додають 30 мл води, доводять до смаку сіллю і перцем і тримають під кришкою на середньому вогні ще 3 хвилини.
- Готову страву подають з рубаною зеленню і чорним хлібом.