Оригінальна закуска, що складається з маринованого часнику з червоною смородиною – це прекрасне доповнення до будь-яких м’ясних страв і гарнірів. Своїм смаком вона не перебиває смак інших компонентів, а навпаки доповнює їх і відтіняє. До того ж, таке блюдо, з легкістю прикрасить будь-який святковий стіл.
Інгредієнти
Порції: –+
- Часник 3 кг.
- Смородина червона (порічки) 500 гр.
- Сіль 50 гр. (на 1 літр води)
- Цукор-пісок 50 гр. (на 1 літр води)
- Лавровий лист 2-4 шт.
Кроки
- Червоні ягоди перебираємо (позбавляємося від гілочок, листя і всіляких смітинок) і ретельно промиваємо під струменем води.
- Ароматний молодий часник очищаємо від усіх шарів лушпиння, крім самого останнього. Великі головки розбираємо на половинки або чверті – бланшируємо в крутому окропі.
- Кілька банок стерилізуємо будь-яким зручним способом, не забуваючи про кришках. У чисту і суху тару викладаємо часник разом ягодами.
- Приготуємо маринад. У каструлю вливаємо воду і туди ж додаємо лаврушку, сіль і цукровий пісок. Кип’ятимо заливку близько 5 хвилин і відразу ж заповнюємо нею банки зі смородиною і головками часнику.
- Тару закриваємо закручуються кришками і залишаємо на столі, під пледом до повного охолодження.
Зберігаємо в холодильнику або погребі близько 4 місяців. Приємного апетиту!