Пікантна закуска з ненав’язливою гостротою прекрасно доповнює різні гарячі страви і гарніри. Для того, щоб приготувати страву корейської кухні, часник необхідно маринувати в двох різних розсолах (з рисового оцту і соєвого соусу) і трохи почекати, але це точно того варто.
Інгредієнти
Порції: –+
- Часник 450 гр.
- Для маринаду з оцту:
- Оцет рисовий 160 мл.
- Сіль 1 ст. л.
- Вода 330 мл.
- Для маринаду з соєвого соусу:
- Соус соєвий 170 мл.
- Оцет рисовий 60 мл.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Вода 330 мл.
Кроки
- 450 грам часнику поділяємо на зубчики.
- Зубки заливаємо на півгодини фільтрованою водою для того, щоб без зусиль зняти з них лушпиння.
- Через 30 хвилин з легкістю очищаємо часник, не забуваючи відрізати кінчики.
- Головний інгредієнт заливаємо крутим окропом і залишаємо на три години – ця процедура допоможе нам уникнути посиніння в процесі маринування.
- Після закінчення часу зливаємо всю воду і починаємо готувати перший маринад. Для цього з’єднуємо воду, рисовий оцет і сіль – ретельно перемішуємо до повного розчинення кристалів солі.
- У вийшовший розсіл засипаємо зубки, зариваємо кришкою або харчовою плівкою і залишаємо на 5-7 днів маринуватися при кімнатній температурі.
- Через тиждень займемося другим маринадом. У сотейник додаємо воду, соєвий соус, рисовий оцет і цукровий пісок – розмішуємо.
- Тару відправляємо на плиту, доводимо до кипіння і продовжуємо готувати ще близько 5 хвилин при постійному помішуванні. Після, даємо час охолонути при кімнатній температурі.
- Далі зливаємо маринад з рисового оцту і замінюємо його заливкою з соєвого соусу. Ми залишаємо часник просочуватися ще на 10-14 днів (переконайтеся, що розсіл покриває абсолютно всі зубки).
Приємного апетиту!