Коли на дворі розпал яблучного сезону – гріх не приготувати дуже простий і швидкий пиріг. Випікається десерт в духовій шафі, а бісквітне тісто готується на основі сметани, завдяки чому, шарлотка виходить дуже ніжною і не нудотною, навіть, якщо яблука використовуються солодкі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 4 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сіль 1 щіпка
- Борошно пшеничне 1.2 ст.
- Сода харчова ½ ч. л.
- Сметана 20% 250 мл.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Масло вершкове 20 гр.
Кроки
- Для того щоб приготувати тісто, в глибоку ємність розбиваємо два яйця, всипаємо цукровий пісок і збиваємо віночком або міксером.
- В ту ж посуд відправляємо сметану і знову перемішуємо.
- Також додаємо ½ чайної ложки соди, погашеної оцтом – мішаємо.
- Далі в яєчну масу засипаємо просіяне і насичене киснем борошно.
- Замішуємо в’язке і рідкувате тісто.
- 4 яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо насіннєву коробочку і нарізаємо довільними шматочками або часточками – викладаємо на дно форми для запікання половину фруктів, попередньо змащеної шматочком вершкового масла.
- Яблучні часточки заливаємо половиною тіста, знову викладаємо фрукти і “закриваємо” залишками яєчно-борошняної суміші – формуємо два шари.
- Запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
- Перекладаємо пиріг на велику плоску тарілку і даємо 10-15 хвилин охолонути.
Розрізаємо шарлотку на шматочки, заварюємо ароматну каву і насолоджуємося.
Приємного апетиту!