Класична шарлотка з яблуками на сметані

Коли на дворі розпал яблучного сезону – гріх не приготувати дуже простий і швидкий пиріг. Випікається десерт в духовій шафі, а бісквітне тісто готується на основі сметани, завдяки чому, шарлотка виходить дуже ніжною і не нудотною, навіть, якщо яблука використовуються солодкі.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Для того щоб приготувати тісто, в глибоку ємність розбиваємо два яйця, всипаємо цукровий пісок і збиваємо віночком або міксером.
  • В ту ж посуд відправляємо сметану і знову перемішуємо.
  • Також додаємо ½ чайної ложки соди, погашеної оцтом – мішаємо.
  • Далі в яєчну масу засипаємо просіяне і насичене киснем борошно.
  • Замішуємо в’язке і рідкувате тісто.
  • 4 яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо насіннєву коробочку і нарізаємо довільними шматочками або часточками – викладаємо на дно форми для запікання половину фруктів, попередньо змащеної шматочком вершкового масла.
  • Яблучні часточки заливаємо половиною тіста, знову викладаємо фрукти і “закриваємо” залишками яєчно-борошняної суміші – формуємо два шари.
  • Запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Перекладаємо пиріг на велику плоску тарілку і даємо 10-15 хвилин охолонути.

Розрізаємо шарлотку на шматочки, заварюємо ароматну каву і насолоджуємося.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь