Приготуємо лише одного разу яблучну шарлотку з додаванням сиру – ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. У цьому немає ніяких сумнівів, так як на приготування такого пирога потрібно 15 хвилин і найдоступніші і бюджетні продукти, які практично завжди знайдуться в холодильнику.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кисломолочний сир 9% 200 гр.
- Яблуко 2-3 шт.
- Куряче яйце 4 шт.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Сметана 20% 3 ст. л.
- Борошно пшеничне 200 гр.
- Розпушувач тіста 10 гр.
- Масло вершкове 20 гр.
Кроки
- Готуємо тісто. У глибокій ємності з’єднуємо яйця з цукром і перебиваємо міксером до появи пінки.
- В окремій піалі змішуємо сир зі сметаною і гарненько перемішуємо до однорідності. Отриману масу відправляємо до яєць з цукровим піском і знову перемішуємо. Розпушувач змішуємо з просіяним і насиченим киснем борошном.
- Невеликими порціями вводимо борошно в сирну масу і перебиваємо до однорідності.
- Яблука обполіскуємо під струменем води, вирізаємо насіннєву коробочку і нарізаємо часточками.
- Форму для запікання промазуємо маслом, заливаємо бісквітне тісто і красиво викладаємо фруктові слайси. Готуємо в духовій шафі близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Ароматний і пишний пиріг подаємо до столу злегка остиглим. Приємного апетиту!