Приготувавши один раз шарлотку зі свіжими яблуками і сиром, і отримавши високий, пишний і ароматний десерт ви будете повторювати цей рецепт раз за разом. Доповнимо класичні інгредієнти ніжним сиром, готовий пиріг набуває шалено приємну текстуру.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кисломолочний сир 9% 150 гр.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Борошно пшеничне 1 ст.
- Розпушувач тіста 7 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Яблуко 1 шт.
- Масло вершкове 30 гр.
- Олія соняшникова 10 гр.
- Цукрова пудра 1 ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Ванілін за смаком
Кроки
- Замішуємо тісто: з’єднуємо просіяне борошно, яйце, цукровий пісок (залишаємо 2-3 столові ложки для посипання начинки), сіль і гарненько збиваємо міксером.
- В отриману масу поступово вводимо просіяне борошно і розпушувач.
- В окремій ємності змішуємо сир, залишки цукру і шматочок вершкового масла – розмішуємо до однорідної консистенції.
- Чашу мультиварки змащуємо олією і виливаємо половину тіста. Яблуко очищаємо від шкірки, ріжемо кубиками і ½ частина викладаємо на пшеничну масу.
- Поверх фруктових шматочків розподіляємо сирну начинку.
- Заливаємо сир залишками тіста і завершуємо «композицію» нарізаним яблуком.
- Запікаємо шарлотку в мультиварці одну годину, включивши режим “Випічка”.
- Гарячий десерт обережно витягаємо з чаші і для прикраси посипаємо невеликою кількістю цукрової пудри.
Приємного апетиту!