На даний момент існує безліч рецептів приготування шарлотки, але сьогодні Вашій увазі представляється варіант класичного пирога з яблуками, запеченого в мультиварці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 6 шт.
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Куряче яйце 5 шт.
- Розпушувач тіста 1 ч. л.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Ванілін 10 гр.
- Цукрова пудра за смаком
- Сік лимонний 2 ст. л.
- Масло вершкове 30 гр.
- Для карамелізованих яблук:
- Яблуко 2 шт.
- Вода 200-250 мл.
- Цукор-пісок 70-100 гр.
Кроки
- Готуємо начинку. Яблука гарненько промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників, розрізаємо навпіл і видаляємо насіннєву коробочку.
- Фрукти нарізаємо довільними шматочками, укладаємо в глибоку тарілку і скроплюємо соком лимона (щоб уникнути потемніння).
- В окремій ємності з’єднуємо цукровий пісок і яйця – збиваємо за допомогою міксера до утворення білої пінки.
- Наступним етапом додаємо розпушувач і ванілін (можна замінити ванільним цукром) і знову перемішуємо.
- В отриману масу порційно вводимо борошно і ще раз перебиваємо до однорідності.
- Об’єднуємо фруктові шматочки з тістом і акуратно перемішуємо лопаткою.
- Для того щоб пиріг не підгорів – промазуємо чашу мультиварки вершковим маслом.
- Переливаємо тісто з яблуками в чашу і готуємо в режимі «Випічка» 65 хвилин і потім ще 15 хвилин в режимі «Підігрів».
- За допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки перевіряємо шарлотку на готовність після відключення мультиварки.
- Через 80 хвилин відкриваємо кришку і даємо десерту настоятися ще близько 5-10 хвилин і потім обережно виймаємо і перекладаємо на блюдо.
- Приступимо до готування карамелізованих яблук. Фрукти розрізати на чверті, обов’язково вирізавши серцевину, і відправляємо в сотейник, в якому попередньо розтоплюємо цукровий пісок і воду. Яблучні часточки млоїмо в солодкому сиропі до випаровування рідини при постійному помішуванні. Після, знімаємо з вогню і залишаємо на 10 хвилин для охолодження прямо в тарі і прикрашаємо пиріг.
- Перед подачею посипаємо десерт цукровою пудрою.
Нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу разом з гарячим чаєм. Приємного апетиту!