Яблучну пастилу в домашніх умовах можна приготувати без додавання цукру. Такий варіант вийде корисним і некалорійним. Відмінний варіант десерту для тих, хто не вживає цукор.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 4 кг.
- Вода 100 мл.
Кроки
- Гарненько промиваємо яблука, очищаємо їх від кісточок, шкірки і нарізаємо невеликими шматочками. Занурюємо все це в загальну каструлю.
- Вливаємо в масу трохи води і млоїмо до м’якості. Після цього вміст перемелюємо за допомогою погружного блендера.
- Знову ставимо на вогонь. Готуємо до загустіння. Це станеться, коли випарується вся рідина.
- Отриману масу тонким шаром розгортаємо по пергаменту. Готуємо 5 годин в прочиненій духовці при температурі 80 градусів.
- Далі продукт витягаємо з духової шафи і даємо йому трохи охолонути.
- Звертаємо тонкий пласт щільним рулетиком.
- Перед подачею нарізаємо пастилу невеликими шматочками.
Готово!