Хочете здивувати близьких яскравим десертом, який багатьом знайомий з дитинства? Беріть на замітку простий домашній рецепт пастили з яблучної макухи. Частування вийде в міру солодким, смачним ароматним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 2 кг.
- Вода 150 мл.
- Цукор-пісок 100 гр.
Кроки
- Старанно промиваємо яблука, ділимо їх на невеликі часточки і акуратно видаляємо серцевину з кісточками.
- Далі підготовлений продукт відправляємо в соковижималку. Для приготування ласощів будемо використовувати отриману макуху. Її можна злегка віджати.
- Перекладаємо заготовку в каструлю з товстим дном, заливаємо водою і млоїмо близько 10 хвилин. Після додаємо сюди цукор і продовжуємо томити ще 15-20 хвилин.
- Гарячу густу масу рівномірно розподіляємо по деко з пергаментом. Готуємо в прочиненій духовці близько 5 годин. Оптимальна температура – 80 градусів.
Ароматна пастила з яблучної макухи готова. Дайте їй охолонути, а після подавайте до столу!