Я завжди думала, що мої курячі котлети — верх кулінарного мистецтва. Всі хвалили їх соковитість, м’якість і аромат, наминали за обидві щоки цілу партію. Але якось раз я спробувала котлети моєї сусідки і зрозуміла, що мені ще є куди рости.
Довго не наважуючись запитати рецепт, одного разу я не витримала. Сусідка з радістю поділилася своїми секретами. Виявляється, вона готує курячі котлети з манкою! Крім того, до складу входять деякі інші інгредієнти, які і роблять смак м’ясних кульок таким неповторним. Ділюся з вами!
- Куряче філе 800 гр.
- Кефір 150 мл.
- Сіль за смаком
- Сир плавлений 70 гр.
- Манна крупа 2 ст. л.
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Масло вершкове 40 гр.
- Часник 1 зуб.
- Промийте, обсушіть і очистіть куряче філе. Пропустіть його разом з очищеним часником через м’ясорубку.
- Додайте до фаршу сіль, кефір, манну крупу, натертий на крупній тертці сир і перемішайте.
- Сформуйте котлети з курячої маси. Обваляйте їх в суміші борошна і манки.
- Розігрійте на сковороді вершкове масло і обсмажуйте котлети з двох сторін до готовності на маленькому вогні.
Скажу вам, що курячі котлети на кефірі виходять смачніше, ніж в ресторані! Обов’язково спробуйте поекспериментувати з інгредієнтами і приготувати котлетки за цим рецептом. А у вас є свої кулінарні хитрощі для приготування курячого філе? Діліться в коментарях!