У домашніх умовах своїми руками можна приготувати на новий 2022 рік торт з мандаринами. Це дуже просто і смачно. Якщо покроково слідувати рецепту з фото, обов’язково все вийде і гості будуть в захваті від такого красивого і ніжного на смак десерту.
Інгредієнти
Порції: –+
- Інгредієнти для бісквіта:
- Борошно пшеничне 130 гр.
- Крохмаль картопляний 30 гр.
- Молоко коров’яче 90 мл.
- Рослинна олія 60 мл.
- Білки 4 шт.
- Жовтки 2 шт.
- Цукор-пісок 105 гр.
- Ванільний цукор 10 гр.
- Розпушувач 1.5 ч. л.
- Для крему:
- Масло вершкове 200 гр.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Жовток 1 шт.
- Сметана 20% 400 гр.
- Крохмаль картопляний 20 гр.
- Ванільний цукор 5 гр.
- Для прикраси:
- Шоколад білий 100 гр.
- Калина гілочки
- Мандарин 7-8 шт.
- Вершки 50 мл.
- Для паморозі:
- Цукор-пісок 60 гр.
- Вода 30 мл.
- Цукор-пісок для посипки
Кроки
- Для бісквіта в чашечці змішуємо молоко з рослинним маслом.
- У миску всипаємо борошно, крохмаль і розпушувач, все перемішуємо і просіваємо.
- В іншій мисці з’єднуємо жовтки зі звичайним і ванільним цукром, тільки 1 ст.л. цукру залишаємо для білків. Збиваємо до тих пір, поки маса не побіліє, а потім вливаємо суміш з молока і масла, розмішуємо.
- Після порційно вводимо суміш з сухих інгредієнтів, збиваємо до однорідності.
- В окремій мисці до міцної стійкої піни збиваємо білки з ложкою цукру, що залишилася.
- Тепер акуратно додаємо збиті білки в тісто, перекладаємо в роз’ємну форму і випікаємо бісквіт 45-50 хвилин при температурі 160°С.
- Для крему в миску відправляємо сметану (вона повинна бути не кислою), а також жовток, звичайний цукор з ванільним і крохмаль. Все перемішуємо віночком до однорідності.
- Ставимо крем на водяну баню і заварюємо його 10-15 хвилин.
- Заварну масу охолоджуємо до кімнатної температури, потім збиваємо з додаванням вершкового масла.
- Мандарини чистимо, розбираємо на часточки і кожну часточку очищаємо від білої плівки.
- Готовий і вже остиглий бісквіт ділимо на 3 коржа, з верхньої частини прибираємо пропечену скоринку і, якщо потрібно, підрівнюємо його ножем.
- На плоску тарілку встановлюємо кільце і на дно кладемо перший корж, на який викладаємо 1/4 частина крему, розрівнюємо по всій поверхні.
- На крем викладаємо половину почищених мандаринів. Зверху фрукти покриваємо кремом і кладемо другий корж.
- На другий корж точно так же викладаємо крем і фрукти, що залишилися, покриваємо кремом.
- Тепер кладемо останній корж, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 6-8 годин.
- Для глазурі шоколад ламаємо на шматочки, вливаємо до них вершки і топимо в мікрохвильовці до отримання однорідної консистенції.
- Просочився торт дістаємо з форми, відразу наносимо глазур і знову ставимо в прохолодне місце.
- Для прикраси в сотейник висипаємо цукор, вливаємо воду, ставимо на вогонь і після закипання варимо сироп 2-3 хвилини.
- Мандарини чистимо, поділяємо на часточки.
- Ягоди калини вмочаємо в сироп, посипаємо цукром. Точно так же робимо з часточками мандарина.
- Торт прикрашаємо підготовленими часточками фруктів і ягідками в паморозі, а також маленькими гілочками ялини.
Шоколад для глазурі топимо в кілька підходів по 10 секунд, перегрівати його не можна, інакше він просто згорнеться.