Торт з мандаринами на Новий рік

Торт з мандаринами на Новий рік

У домашніх умовах своїми руками можна приготувати на новий 2022 рік торт з мандаринами. Це дуже просто і смачно. Якщо покроково слідувати рецепту з фото, обов’язково все вийде і гості будуть в захваті від такого красивого і ніжного на смак десерту.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
10 год 0 хвДрук
  • Для бісквіта в чашечці змішуємо молоко з рослинним маслом.
  • У миску всипаємо борошно, крохмаль і розпушувач, все перемішуємо і просіваємо.
  • В іншій мисці з’єднуємо жовтки зі звичайним і ванільним цукром, тільки 1 ст.л. цукру залишаємо для білків. Збиваємо до тих пір, поки маса не побіліє, а потім вливаємо суміш з молока і масла, розмішуємо.
  • Після порційно вводимо суміш з сухих інгредієнтів, збиваємо до однорідності.
  • В окремій мисці до міцної стійкої піни збиваємо білки з ложкою цукру, що залишилася.
  • Тепер акуратно додаємо збиті білки в тісто, перекладаємо в роз’ємну форму і випікаємо бісквіт 45-50 хвилин при температурі 160°С.
  • Для крему в миску відправляємо сметану (вона повинна бути не кислою), а також жовток, звичайний цукор з ванільним і крохмаль. Все перемішуємо віночком до однорідності.
  • Ставимо крем на водяну баню і заварюємо його 10-15 хвилин.
  • Заварну масу охолоджуємо до кімнатної температури, потім збиваємо з додаванням вершкового масла.
  • Мандарини чистимо, розбираємо на часточки і кожну часточку очищаємо від білої плівки.
  • Готовий і вже остиглий бісквіт ділимо на 3 коржа, з верхньої частини прибираємо пропечену скоринку і, якщо потрібно, підрівнюємо його ножем.
  • На плоску тарілку встановлюємо кільце і на дно кладемо перший корж, на який викладаємо 1/4 частина крему, розрівнюємо по всій поверхні.
  • На крем викладаємо половину почищених мандаринів. Зверху фрукти покриваємо кремом і кладемо другий корж.
  • На другий корж точно так же викладаємо крем і фрукти, що залишилися, покриваємо кремом.
  • Тепер кладемо останній корж, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 6-8 годин.
  • Для глазурі шоколад ламаємо на шматочки, вливаємо до них вершки і топимо в мікрохвильовці до отримання однорідної консистенції.
  • Просочився торт дістаємо з форми, відразу наносимо глазур і знову ставимо в прохолодне місце.
  • Для прикраси в сотейник висипаємо цукор, вливаємо воду, ставимо на вогонь і після закипання варимо сироп 2-3 хвилини.
  • Мандарини чистимо, поділяємо на часточки.
  • Ягоди калини вмочаємо в сироп, посипаємо цукром. Точно так же робимо з часточками мандарина.
  • Торт прикрашаємо підготовленими часточками фруктів і ягідками в паморозі, а також маленькими гілочками ялини.

Шоколад для глазурі топимо в кілька підходів по 10 секунд, перегрівати його не можна, інакше він просто згорнеться.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь