На новий 2022 рік можна подати на святковий стіл ще один бісквітний торт з ніжним кремом і ягодами. Виходить дуже незвично і смачно. Такий рецепт з покроковими фото має сенс включити в колекцію новорічних десертів, які можна приготувати своїми руками в домашніх умовах.
Інгредієнти
Порції: –+
- Інгредієнти для бісквіта:
- Куряче яйце 5 шт.
- Борошно пшеничне 110 гр.
- Цукор-пісок 160 гр.
- Масло вершкове 40 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Ваніль 1 щіпка
- Розпушувач ½ ч. л.
- Для прошарку:
- Ягоди 400 гр.
- Лимонного соку 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок 50 гр.
- Крохмаль картопляний (+1,5 ст. води) 1.5 ч. л.
- Желатин (+50 мл. води) 10 гр.
- Для крему:
- Вершковий сир 600 гр.
- Вершки (від 30%) 250 мл.
- Цукрова пудра 150 гр.
Кроки
- Для бісквітного тіста в миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і збиваємо в міцну піну протягом 7-10 хвилин.
- Змішуємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль і ваніль, в кілька прийомів просіваємо в збиті яйця, акуратно перемішуємо.
- Тепер по краю вливаємо розтоплене і вже остигле вершкове масло, знову все перемішуємо.
- Переливаємо тісто у форму і випікаємо бісквіт при 160°С 45-50 хвилин.
- Для прошарку беремо будь-які ягоди, наприклад, полуницю, додаємо до них цукор, лимонний сік, ставимо на вогонь і прогріваємо до повного розчинення цукрового піску.
- Желатин заливаємо водою і залишаємо набухати.
- До крохмалю вливаємо воду, розмішуємо, додаємо до полуниці, добре перемішуємо, варимо буквально 1 хвилину.
- Пробиваємо ягідну масу блендером і охолоджуємо.
- Для просочення змішуємо воду з цукром і лимонним соком, ставимо на вогонь і просто доводимо до кипіння, охолоджуємо.
- Набряклий желатин розтоплюємо, додаємо до полуниці, добре розмішуємо і відправляємо в холодильник.
- Для крему збиваємо вершковий сир разом з цукровою пудрою, а потім додаємо вершки. Сир і вершки обов’язково повинні бути холодними.
- Бісквіт ділимо на 3 коржа, перший кладемо на плоску тарілку, добре його просочуємо. Зверху промазуємо кремом, потім також з крему по периметру робимо бортики і заповнюємо ягідним прошарком.
- Накриваємо зверху другим коржем і повторюємо: просочення, крем, ягідний прошарок.
- Кладемо корж, що залишився, вирівнюємо торт кремом зверху і з боків, прибираємо в холодильник на кілька годин.
- Прикрашаємо торт на свій смак, наприклад, гілочками розмарину і ягідками журавлини, зверху посипаємо їх цукровою пудрою.
Якщо не хочеться використовувати вершковий сир, можна приготувати будь-який інший крем, але тільки за текстурою він повинен бути щільним. Наприклад, візьміть масляний.