Бісквітний торт з ягодами

Бісквітний торт з ягодами

На новий 2022 рік можна подати на святковий стіл ще один бісквітний торт з ніжним кремом і ягодами. Виходить дуже незвично і смачно. Такий рецепт з покроковими фото має сенс включити в колекцію новорічних десертів, які можна приготувати своїми руками в домашніх умовах.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
4 год 30 хвДрук
  • Для бісквітного тіста в миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і збиваємо в міцну піну протягом 7-10 хвилин.
  • Змішуємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль і ваніль, в кілька прийомів просіваємо в збиті яйця, акуратно перемішуємо.
  • Тепер по краю вливаємо розтоплене і вже остигле вершкове масло, знову все перемішуємо.
  • Переливаємо тісто у форму і випікаємо бісквіт при 160°С 45-50 хвилин.
  • Для прошарку беремо будь-які ягоди, наприклад, полуницю, додаємо до них цукор, лимонний сік, ставимо на вогонь і прогріваємо до повного розчинення цукрового піску.
  • Желатин заливаємо водою і залишаємо набухати.
  • До крохмалю вливаємо воду, розмішуємо, додаємо до полуниці, добре перемішуємо, варимо буквально 1 хвилину.
  • Пробиваємо ягідну масу блендером і охолоджуємо.
  • Для просочення змішуємо воду з цукром і лимонним соком, ставимо на вогонь і просто доводимо до кипіння, охолоджуємо.
  • Набряклий желатин розтоплюємо, додаємо до полуниці, добре розмішуємо і відправляємо в холодильник.
  • Для крему збиваємо вершковий сир разом з цукровою пудрою, а потім додаємо вершки. Сир і вершки обов’язково повинні бути холодними.
  • Бісквіт ділимо на 3 коржа, перший кладемо на плоску тарілку, добре його просочуємо. Зверху промазуємо кремом, потім також з крему по периметру робимо бортики і заповнюємо ягідним прошарком.
  • Накриваємо зверху другим коржем і повторюємо: просочення, крем, ягідний прошарок.
  • Кладемо корж, що залишився, вирівнюємо торт кремом зверху і з боків, прибираємо в холодильник на кілька годин.
  • Прикрашаємо торт на свій смак, наприклад, гілочками розмарину і ягідками журавлини, зверху посипаємо їх цукровою пудрою.

Якщо не хочеться використовувати вершковий сир, можна приготувати будь-який інший крем, але тільки за текстурою він повинен бути щільним. Наприклад, візьміть масляний.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь