Смачне і просте в приготуванні блюдо – запечена риба з картоплею, цибулею і морквою. Яскраве частування стане ідеальним рішенням для сімейної вечері. Порадуйте себе і домашніх.
Інгредієнти
Порції: –+
- Риба 1 кг.
- Картопля 5 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Сметана 20% 200 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сік лимонний за смаком
- Рослинна олія для запікання
Кроки
- Підготуємо необхідні інгредієнти. Рибу і овочі промиваємо під водою.
- Підготовлену рибу ділимо на порційні шматочки і занурюємо в глибоку миску. Посипаємо продукт сіллю і перцем, поливаємо лимонним соком. Акуратно перемішуємо.
- Очищаємо і нарізаємо картоплю. Кладемо її в обмазану олією форму для запікання. Солимо овоч і поливаємо невеликою кількістю сметани.
- Посипаємо заготовку очищеною від шкірки і натертою морквою.
- Зверху укладаємо тонкі кільця очищеної ріпчастої цибулі.
- Кладемо рибу і поливаємо її сметаною, що залишилася. Випікаємо під фольгою 20 хвилин, після фольгу прибираємо і готуємо ще стільки ж. Оптимальна температура – 180 градусів.
Ароматна риба з картоплею, цибулею і морквою готова. Діліть на порції і подавайте до столу!