Мої синочки до газової плити поки ні на крок. Хоч вже дорослі, вважають за краще готувати собі перекушування в мікрохвильовці. А коли я приходжу з роботи раніше звичайного, просять зробити гарячі бутерброди в духовці. Так їх улюблене блюдо стає ще смачніше.
Взагалі, вчорашній хліб-відмінна основа для закусок. Хто хоч раз пробував бюджетну піцу на сковороді, той знає, про що я. але піцу на сковороді потрібно «вартувати», щоб не підгоріла. А ці бутерброди готуються 15 хвилин і практично без вашої участі!
Як приготувати гарячі бутерброди в духовці
Знайшла 2 самі підходящі начинки для цієї страви. Само собою, кожна з них містить сир. Втім, якщо ви не економите, можете використовувати замість твердого російського моцарелу або пармезан. З останнім гарячі бутерброди найсмачніше!
- Тостовий хліб 6-8 шт.
- Ковбаса варена 100 гр.
- Твердий сир 200 гр.
- Помідор 1 шт.
- Оливки 3-4 шт.
- Сметана 20% 3-4 ст. л.
- Крабові палички 100 гр.
- Сіль за смаком
- Кріп за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Для першої начинки наріжте дрібними кубиками ковбасу. Таким же чином подрібніть помідор. Оливки наріжте кільцями. Твердий сир натріть на дрібній тертці і розділіть навпіл.
- Змішайте ковбасу з оливками, помідором і 100 г сиру. Додайте 2 ст. л. сметани, сіль і перець за смаком. Перемішайте, відкладіть в сторону. Для другої начинки подрібніть крабові палички.
- До крабових паличок додайте тертий сир, залишки сметани, рубану зелень, сіль і перець за смаком. Перемішавши. Скибочки тостового хліба обріжте скоринку.
- Квадратні м’якушки розкачайте качалкою. Викладіть їх на деко, а поверх них начинку. Скоринки посоліть, поперчіть і збризніть олією. Готуйте гарячі бутерброди і хрусткі палички в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин.
До столу подаю ці закуски вже злегка остиглими, щоб рідні не обпеклися. Адже ця страва настільки смачно пахне, що встояти неможливо. Ми з чоловіком закушуємо ним темне нефільтроване, А сини — кока-колу. Під вечір кіно – саме воно!